Att dejta på nätet är något som varit populärt i många år. Under de senaste åren har det dock blivit betydligt mer allmänt accepterat. De flesta singlar har idag medlemskap hos såväl Tinder som mer seriösa dejtingsidor. För dig som är ny till dejting på nätet kan det dock vara bra att lära sig lite och få bra tips och råd. Här följer en kort tipslista för hur du enkelt ska hitta den rätta.

Välja dejtingsidor

Du behöver naturligtvis inte begränsa dig till endast en dejtingsida. Tvärtom finns det en uppsjö olika sajter för att träffa en trevlig partner. Match, Elitsinglar och eDarling är några av de största sajterna för seriöst dejtande i Sverige. Du kan även bli medlem hos internationella dejtingsidor som Tinder och Bumble. Dessa sajter är dock mer inriktade på kortare flörtar snarare än att hitta sin livspartner.

Profilen – ditt ansikte utåt

När du väl valt ut vilka dejtingsidor du vill bli medlem hos är det dags att göra en profil. Detta steget kan vara klurigare än vad man tror. I och med att du inte kan prata och visa upp din personlighet som i det verkliga livet gäller det att vara så noggrann som möjligt. Se till att välja ut cirka 10 foton på dig själv. Undvik bilder där du har på dig solglasögon eller där du står i en grupp med andra människor. Ha en bra profilbild där ditt ansikte syns tydligt. Även helkroppsbilder är bra samt foton där du utför en hobby du gillar. När du ska beskriva dig själv är det bra att få med vad du gillar att göra men även vad du söker efter i en partner. Det är ofta positivt om du är fyndig i texten.

Korta tips till profilen

När du väl håller på att skriva ihop din profil på dejtingsidan finns det några tips som är bra att ha i åtanke. Bland annat: Låtsas som att personen i fråga sitter mitt emot dig just nu när du skriver profilen Använd din humor – alla älskar att skratta Positiv ton – skriv utifrån en positiv synvinkel istället för negativ, är glaset halvtomt eller halvfullt? Stava rätt! Våga vara dig själv – du vill trots allt attrahera någon som älskar dig för den du är

Dejting på nätet – så fungerar det