Att beställa godis inför påsken är en garanterad stämningshöjare på arbetsplatsen, och det kan knappast bli enklare. Bestäm bara hur stora äggen ska vara, och beställ rätt antal så att alla på företaget får sitt påskägg, och sedan är det bara att invänta leverans — inget krångel och pill med att välja och sortera för att alla ska få likadan blandning i ägget. Man kan förstås också välja att beställa ett eller flera större ägg som ställs på gemensamma ytor, t.ex. bordet i fikarummet eller i receptionen, för att skapa en samlingsplats för kollegerna och ge lite extra energi inför påskhelgen. Dessutom klassas påskgodiset som en förfriskning på arbetsplatsen, vilket gör att det är avdragsgillt.

Att ge bort påskägg till företagets kunder och partners

Det är som sagt alltid uppskattat med påskägg, och att ge bort ett ägg fyllt med smaskigt godis till sina kunder är en trevlig och omtänksam gest som kan stärka relationen företagen emellan. Till skillnad från påskägg som delas ut på det egna företaget är det dock inte avdragsgillt att ge denna gåva enligt Skatteverkets klassificering, men trots det är det en enkel och kostnadseffektiv present till en kund eller affärspartner som man vill stärka firmans band till. Påskhälsningen kan med fördel kompletteras med ett fint kort som kan skickas med ägget.

Tre olika populära påskägg

  • Mest populärt bland beställarna är att köpa chokladägg som är fyllt till bredden med individuellt inslagna chokladbitar av olika slag. Innehållet sträcker sig från t.ex. dumlekolor och mjölkchoklad till klassiska fyllda mini-påskägg i folie. Detta ägg är också toppen att beställa i storformat för att ställa på fikabordet eftersom de inslagna bitarna håller sig fräscha trots att olika personer tar för sig av godiset.
  • En annan favorit är lösgodisblandningar som kan innehålla allt från gelégodis till skum och lakrits — och förstås även choklad. Denna blandningen har något för alla och är perfekt om ägget ska delas av många, antingen på arbetsplatsen eller efter påskmiddagen.
  • Klassiskt påskgodis innebär för många påskskum och chokladägg, så för att ge bort ett riktigt säsongsbetonat påskägg kan denna mix vara ett bra alternativ.
Påskägg som levereras till företag