Färdiglagad fest- eller mingelmat framkört till den fest eller evenemang man anordnat är ett bekvämt sätt att mätta magarna bland sina gäster, utan att behöva göra så mycket själv. I Stockholm finns det mycket att välja mellan när man anlitar en cateringfirma, och för att underlätta valet finns det några saker som är bra att tänka på.

Vilken typ av mat som ska serveras

Många företag som erbjuder catering har valt att rikta in sig på en speciell typ av mat. Thai, italienskt, varma rätter, kall plockmat och mycket annat finns att välja på och ett bra första steg är att fundera på vad man vill servera. När man bestämt sig för det behöver man ta reda på vilka cateringfirmor som kan leverera efter önskemålen och sedan jämföra dessa mot varandra.

Jämför olika firmor

Cateringfirmorna i Stockholm är minst sagt många, och när man kommit så långt att man valt ut några intressanta är det en fördel att jämföra dessa mot varandra. Vad tycker tidigare kunder och inte minst, hur ser prisbilden ut? Be om referenser och offerter från ett par stycken och se om någon erbjuder något som andra inte gör. Den där lilla extra servicen vid catering gör mycket för helhetsintrycket, så som hur maten läggs upp och serveras, samt om den kommer i tråkiga plastlådor eller på fina porslinsfat.

Utkörning eller inte

Dom allra flesta som ägnar sig åt catering i Stockholm, både stora och små firmor, brukar erbjuda att leverera maten till den plats där tillställningen ska hållas. Även om det är en regel snarare än ett undantag kan det vara värt att kolla upp vilka som erbjuder att transportera maten och inte, och om det är viktigt se till att välja någon som gör det. Är det mindre viktigt, eller om du själv tänkt att hämta det du beställt kan man såklart hoppa över den punkten.

Catering i Stockholm är väldigt vanligt och företagen i branschen blir allt fler. I en djungel av olika aktörer kan det vara klurigt att veta vad man ska välja, så skriv en lista på vad du efterfrågar och jobba dig sedan vidare med hjälp av den. När maten väl står på borden kommer gästerna förmodligen bli mätta och belåtna men det är även viktigt att du som kund känner dig nöjd.

Anlita cateringfirma i Stockholm