En vägledning till karriärmöjligheter

Läkaryrket är ett av de mest respekterade och ansvarsfulla yrkena inom hälsovården. För de som har en passion för medicin och att hjälpa andra finns det en rad spännande karriärmöjligheter inom detta område. I den här artikeln kommer vi att utforska jobb för läkare och de olika specialiteter och arbetsplatser där de kan hitta sina drömjobb. Allmänmedicin är kärnan inom medicinsk vård, där läkare fungerar som första kontaktpersoner för patienter med olika hälsoproblem. De behandlar allt från vanliga sjukdomar till kroniska tillstånd och spelar en nyckelroll inom primärvården.

Specialister inom kirurgi

Kirurger är specialister inom att utföra operationer och kirurgiska ingrepp. Det finns olika kirurgiska specialiteter, inklusive ortopedi, neurokirurgi och plastikkirurgi, där läkare kan hitta sin nisch. Internmedicinläkare fokuserar på diagnos och behandling av interna sjukdomar och medicinska tillstånd. De kan också specialisera sig inom områden som kardiologi, gastroenterologi eller endokrinologi.

Hantering av psykisk hälsa

Psykiatrer är specialister inom psykisk hälsa och behandlar patienter med olika psykiska störningar och problem. Denna specialitet kräver förståelse och empati för att hjälpa patienter att hantera sina mentala utmaningar. Radiologer använder avancerad medicinsk bildbehandling, som röntgen och MR, för att diagnostisera och övervaka sjukdomar. De spelar en avgörande roll i att ställa korrekta diagnoser och utvärdera behandlingsresultat.

Anestesiologi

Anestesiologer är experter på att administrera anestesi och smärtlindring under kirurgiska ingrepp eller medicinska procedurer. Deras arbete är avgörande för att patienter ska kunna genomgå operationer smärtfritt.

Pediatrik

Pediatriker är specialister inom barns hälsa och behandlar allt från vanliga barnsjukdomar till mer komplexa medicinska tillstånd hos barn och ungdomar. Detta är ett givande område som kräver tålamod och empati.

Arbetsmedicin

Arbetsmedicinläkare fokuserar på hälsa och säkerhet på arbetsplatsen. De hjälper till att förebygga arbetsrelaterade skador och sjukdomar och kan arbeta med både arbetsgivare och arbetstagare.

Forskning och undervisning

Många läkare väljer att ägna sig åt forskning och undervisning vid medicinska skolor och universitet. De bidrar till att utveckla medicinsk kunskap och utbilda nästa generation av läkare. Läkaryrket erbjuder en mängd olika möjligheter för de som är passionerade för medicin och hälsa. Oavsett om du är intresserad av att arbeta som allmänläkare, specialist, forskare eller lärare, finns det en plats för dig inom medicinens värld. Utforska de olika specialiteter och arbetsplatser som passar din passion och kompetens, och börja din resa mot en givande karriär som läkare.

En oumbärlig service för ditt tak

Taktvätt i Uppsala är en kritisk underhållstjänst som spelar en avgörande roll i att bevara takets kvalitet och förlänga dess livslängd. Uppsalas klimat, med dess kombination av regn, snö och temperaturväxlingar, kan skapa idealiska förhållanden för tillväxt av mossa och alger på taket. Dessa kan inte bara försämra takets estetiska utseende utan också orsaka långsiktiga skador.

Att anlita professionella för taktvätt säkerställer att taket rengörs noggrant och effektivt, med metoder och produkter som är skonsamma mot takmaterialet. Professionella taktvättare har rätt utrustning och erfarenhet för att ta bort smuts, mossa och alger utan att skada takpannor eller shingel. Dessutom kan de ge råd om förebyggande underhåll för att minska risken för framtida problem.

Rätt tid för taktvätt

För att maximera effekten av taktvätt är det viktigt att välja rätt tidpunkt och frekvens. I Uppsala rekommenderas det ofta att genomföra taktvätt under våren eller hösten, när vädret är mildare. Frekvensen beror på flera faktorer, inklusive takets ålder, material och omgivande miljö. Regelbunden taktvätt iUppsala är en del av förebyggande underhåll för taket. Genom att hålla taket rent och fritt från skadliga tillväxter, kan man förebygga vattenskador och förhindra för tidigt slitage. Detta sparar pengar på lång sikt genom att undvika kostsamma reparationer och förlänga takets livslängd.

Miljövänliga och skonsamma metoder

Vid val av taktvättstjänst i Uppsala är det viktigt att prioritera företag som använder miljövänliga och skonsamma metoder. Detta skyddar inte bara taket utan bidrar även till att skydda miljön. En korrekt genomförd taktvätt bör inte skada växtlighet runt huset eller förorena grundvatten.

Säkerhet och professionalism

Säkerheten är av yttersta vikt vid taktvätt. Professionella taktvättare är utbildade i säkra arbetstekniker och använder lämplig skyddsutrustning för att minimera risken för skador. Det är viktigt att anlita ett företag med goda referenser och erfarenhet för att garantera ett säkert och effektivt arbete. Taktvätt i Uppsala är en viktig investering för varje fastighetsägare. Regelbunden och professionellt utförd taktvätt bidrar till att bevara takets skönhet och funktion. Genom att välja rätt leverantör som använder skonsamma, miljövänliga metoder och prioriterar säkerhet, kan du skydda ditt tak och din investering över tid. Regelbundet underhåll och professionell taktvätt är nyckeln till att hålla ditt tak i optimalt skick år efter år.

En expert inom guldhandel

Guldexperten har etablerat sig som en ledande aktör inom köp och försäljning av guld i Sverige. Med sin expertis och professionella tillvägagångssätt, erbjuder de en trygg och pålitlig service för alla som vill investera i, eller sälja guld. Guldexperten erbjuder en rad tjänster inklusive köp av guld, värdering, och expertis inom guldhandel. Deras tjänster riktar sig till både privatpersoner och företag, och de hanterar allt från guldmynt och -tackor till smycken.

Gratis värdering och prisgaranti

En av de mest uppskattade tjänsterna hos Guldexperten är deras gratis värdering. Kunder kan få sina guldartiklar värderade utan kostnad, och Guldexperten erbjuder även en prisgaranti. Detta innebär att om du hittar en högre värdering någon annanstans, matchar de det priset. Att sälja guld hos Guldexperten är en enkel och transparent process. De erbjuder en trygg och säker hantering av dina värdefulla föremål, och betalningen sker snabbt och effektivt. Oavsett om du väljer att besöka deras butik eller skicka in ditt guld, kan du räkna med professionell service.

Köpa guld som investering

För de som är intresserade av att köpa guld som en investering, erbjuder Guldexperten ett brett sortiment av guldprodukter. De har expertis inom olika typer av guldinvesteringar och kan ge råd om de bästa alternativen baserat på aktuella marknadsförhållanden. Guld har länge setts som en säker investering, speciellt i tider av ekonomisk osäkerhet. Guldexperten förstår vikten av guld i en diversifierad investeringsportfölj och erbjuder därför kunskap och expertis för att hjälpa sina kunder att göra välgrundade investeringsbeslut.

Engagemang för kundtillfredsställelse

Kundtillfredsställelse är en hörnsten i Guldexpertens affärsfilosofi. De strävar efter att erbjuda en service som inte bara är trygg och säker, utan också vänlig och tillmötesgående. Deras personal är välutbildad och erfaren, redo att assistera med alla frågor och behov. Guldexperten är ett utmärkt val för alla som är intresserade av att köpa eller sälja guld. Med sin expertis, pålitliga service och engagemang för kundtillfredsställelse, erbjuder de en tjänst som är svår att överträffa. Oavsett om ditt intresse ligger i investering eller försäljning, kan du lita på att Guldexperten hanterar dina värdefulla tillgångar med största omsorg och professionalism.

Därför är lån med utbetalning via Swish så popoulära

Swishlån, eller lån med utbetalning via Swish, har tagit Sverige med storm. Men vad är det som gör dessa lån så attraktiva? Denna artikel syftar till att utforska de kulturella och ekonomiska faktorer som har bidragit till deras ökande popularitet i vårt land.

Lån med utbetalning via Swish har förändrat hela kulturen kring utlåning

Det är ingen hemlighet att vi svenskar alltid har varit öppna för ny teknik och tekniska framsteg. Till exempel var vi tidiga med att anamma användandet av internetbanker. Nu gör vi detsamma med lån med utbetalning via Swish. Men det är inte bara den nya tekniken och dess framsteg som driver denna trend.

Kulturella faktorer

Några exempel på kulturella faktorer som är i spel är:

 

 • Digital mognad. Sverige är ett av världens mest digitalt avancerade länder. Detta har naturligtvis även spillt över på finanssektorn. Användningen av digitala betalningsmetoder som Swish är allmänt accepterad. Därmed har manegen blivit krattad för lån med utbetalning via Swish.
 • Förtroende för institutioner. En annan kulturell faktor att beakta är att svenskarna generellt sett har ett högt förtroende för institutioner som banker. Därmed är vi mer benägna att testa de nya finansiella produkter som erbjuds.
 • Flexibilitet och frihet. Den svenska kulturen värdesätter individuell frihet och flexibilitet. Detta är något som Swishlån erbjuder genom sin snabba och okomplicerade process.

Ekonomiska faktorer

Dessa är några exempel på ekonomiska faktorer som driver denna trend:

 

 • Snabb tillväxt inom fintech. En ekonomisk faktor som är i spel är den snabba tillväxten inom fintech-sektorn. Denna sektor har vuxit exponentiellt i vårt land under de senaste åren. Betalningsmetoder som Swish är ett tydligt exempel på detta, och lån med denna betalningsmetod är en naturlig utveckling av trenden som sådan.
 • Konkurrenskraftiga priser och villkor. Många företag som tillhandahåller dessa lån gör detta med konkurrenskraftiga räntor och villkor. Detta gör dem attraktiva jämfört med traditionella lån.
 • Efterfrågan på smidiga och mindre lån. Det har funnits en ökande efterfrågan på mindre och smidiga lån i vårt avlånga land. Därför passar dessa nya, digitala lån väldigt väl in i denna kategori.

 

Summa summarum har kombinationen av digital mognad, kulturella värderingar och ekonomiska förutsättningar skapat den perfekta stormen för dessa lån och deras framfart.

Kontokrediter från Brixo ger dig flexibilitet i fickformat

Finansiell flexibilitet och frihet är något som de flesta strävar efter. Det är inte alltid lätt att spara ihop pengar för att täcka oförutsedda utgifter eller att investera i drömmar och mål. Här kommer kontokrediten från till exempel Brixo in som en lösning. I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med att ansöka om en kontokredit mellan 3 000 och 50 000 kr.

Fördelarna med att ansöka om en kontokredit hos Brixo

Dessa är några av fördelarna med att ansöka om en kontokredit via https://brixo.se/:

 • Snabb och enkel tillgång till pengar. En av de största fördelarna med kontokrediter är att de ger snabb och enkel tillgång till pengar när du behöver det som mest. Du kan ansöka om en kontokredit online och få besked inom kort. Det gör det möjligt att hantera oförutsedda utgifter eller möjligheter utan att behöva vänta på långa processer för godkännande.
 • Flexibel återbetalning. Kontokrediter erbjuder en hög grad av flexibilitet när det gäller återbetalning. Du kan välja att betala tillbaka hela beloppet på en gång eller dela upp betalningen över en längre tid. Det gör det lättare att anpassa återbetalningen efter din egen ekonomiska situation och förhindrar att du hamnar i en skuldfälla.
 • Lägre räntor än kreditkort. Dessa krediter har ofta lägre räntor än kreditkort, vilket gör dem till ett mer kostnadseffektivt alternativ för att låna pengar. Dessutom brukar räntan vara rörlig, vilket innebär att den kan förändras över tid beroende på marknadsförhållandena. Detta ger dig möjlighet att dra nytta av eventuella räntesänkningar och spara pengar i det långa loppet.
 • Skräddarsytt kreditutrymme. Med en kontokredit kan du ansöka om en lånegräns som passar just dina behov och din ekonomiska situation. Det innebär att du inte behöver ansöka om ett större lån än vad du faktiskt behöver, vilket kan minska dina totala räntekostnader och göra det lättare att betala tillbaka lånet.
 • Inga fasta avgifter. En annan fördel med kontokrediter är att de vanligtvis inte har några fasta avgifter. Du betalar bara ränta på det belopp du faktiskt använder, vilket gör det möjligt att spara pengar jämfört med andra typer av lån som kan ha fasta avgifter och högre räntor.

En utbildning i UGL i Göteborg kan forma dig som ledare

Har du funderat på om det inte är dags för dig att gå en kurs i UGL i Göteborg? Dessa utbildningar specialiserar sig på att utveckla grupper och ledare. Genom att gå en sådan här utbildning kan du bli en bättre ledare men även en mer effektiv deltagare i olika typer av grupper. Därför rekommenderar vi dig varmt att ta chansen att gå denna utbildning om den dyker upp!

Flera olika kursgårdar står värdar för utbildningar i UGL i Göteborg

Det finns flera olika platser där du kan gå en kurs i UGL i Göteborg med omnejd. Några exempel på de kursgårdar där dessa utbildningar anordnas är:

 • Gottskär Hotell i Onsala
 • Hotell Mullsjö i Jönköping
 • Hällsnäs Hotell & Konferens i Mölnlycke.

Under den arbetsvecka som utbildningen pågår bor du på kursgården. Detta är såklart ett plus i kanten för dessa utbildningar!

Vikten av ledarskapsutbildningar för att forma skickliga ledare

Det finns många olika skäl till varför ledarskapsutbildningar är så viktiga för ledare och organisationer. Till exempel bidrar dessa utbildningar generellt sett till att forma skickliga ledare på följande sätt:

 • Ökad produktivitet. Det har visat sig flertalet gånger att de chefer och ledare som utbildas och vidareutvecklas på olika sätt blir mer effektiva i sin roll. Därmed kan dessa utbildningar i förlängningen leda till en ökad produktivitet i de grupper av medarbetare som leds av den aktuella chefen. Duktiga ledare kan helt enkelt instruera sina medarbetare på ett mer effektivt sätt. Dessutom är de vanligtvis bättre på att hitta kreativa lösningar på problem samt hantera konflikter och utmaningar av olika slag.
 • Minskad personalomsättning. En annan positiv bieffekt av ledarskapsutbildningar såsom de i UGL i Göteborg är att dessa kan minska personalomsättningen. Detta då en chef som är mer bekväm i sin roll ofta åtnjuter ett större förtroende bland sina underordnade medarbetare. Därmed tenderar också en större lojalitet skapas i arbetsgruppen vilket i sin tur leder till en minskad personalomsättning.
 • Skapandet av framtida ledare. Ytterligare en aspekt är att dessa utbildningar på många sätt formar och skapar framtidens ledare. Genom att investera i nyckelpersoner som visar stor potential inför framtiden kan ett företag eller en organisation säkerställa kompetensförsörjningen i toppskiktet även framgent.

Bra att veta när du jämför elavtal

För dig som funderar på att byta elavtal eller för dig som ska teckna ett för första gången finns en hel del saker att tänka på inför valet. För att veta vad som passar bäst för hushållets behov är det viktigt att vara påläst. Här presenteras ett par tips som gör det enklare när du jämför elavtal.

Olika typer av elavtal

När du jämför elavtal på Bästaelpris.com är det bra att känna till att det finns flera olika typer. Alla har för- och nackdelar och det är viktigt att fundera på vilket alternativ som passar bäst för hushållet.

 • Fastprisavtal – Med ett fastprisavtal betalar kunden en fast pris per kWh – till exempel 45 öre. Vilket pris som kan fås varierar kraftigt beroende på hur elpriserna ser ut och i tider med höga elpriser är detta sällan ett lönsamt alternativ. Den här typen har ofta en löptid på ett, två eller tre år så att teckna ett fast avtal passar bäst när elpriserna är låga och leverantörerna kan erbjuda ett lågt pris.

 • Rörligt pris – Ett rörligt elavtal följer priset på elbörsen, vilket kan variera kraftigt beroende på efterfrågan och andra faktorer. Den som har ett rörligt elavtal kan med andra ord inte förutspå elkostnaden på samma sätt som med ett fastprisavtal. Däremot blir detta ofta billigare på lång sikt, även om det kanske svider till i plånboken under årets kallaste månader.

Fast- eller rörligt elavtal är dom vanligaste alternativen men när du jämför elavtal kan det också vara en idé att ta en titt på ett tredje alternativ som kallas för timpris- eller spotprisavtal. Det kan vara en bra lösning för hushåll som har lätt för att anpassa förbrukningen och se till använda sådant som drar mycket el under dom timmar som elpriset är som lägst.

Jämför elavtal hos olika leverantörer

Dom flesta leverantörerna erbjuder olika typer av avtal så oavsett om till exempel fast eller rörligt är det som passar bäst för hushållet så är det alltid bra att jämföra priser, villkor, bindningstider och annat hos flera olika leverantörer.

När du jämför elavtal kan du alltid kolla upp det som känns viktigast på egen hand men det finns även kostnadsfria jämförelsetjänster att använda sig av. Det är både enkelt och tidsbesparande och tjänsterna jämför elavtal från en mängd olika leverantörer.

Bästa tipsen när du jämför hundförsäkring

Att ha en bra försäkring för sin hund är viktigt – inte minst för att slippa dyra veterinärvårdskostnader om något skulle hända. Det finns dock väldigt mycket att välja bland och det är därför klokt att kolla på olika alternativ. Nedan följer några bra tips att ta med på vägen när du jämför hundförsäkring.

Använd jämförelsesidor på nätet

Idag finns många typer av jämförelsesidor på nätet och så även när det kommer till försäkringar. När du jämför hundförsäkring kan detta vara ett bra första steg, då många alternativ finns samlade på ett och samma ställe. Vanlig information, så som pris och annat bra att veta, brukar också finnas lättillgängligt.

Genom en jämförelsesida går det att få en bra överblick men det är också bra att tänka på att det är bra om du jämför på egen hand också. Detta för att hitta all den information som ger en tydligare bild av dom olika bolagen och vad dom erbjuder.

Jämför hundförsäkring på egen hand

Även om dom webbsidor som jämför hundförsäkring som sagt ger en ganska bra överblick är det ändå ett bra tips att göra ytterliga jämförelser på egen hand innan en försäkring tecknas. Det är bra att läsa på så mycket som möjligt om några intressanta alternativ för att verkligen hitta rätt.

Ett annat tips när du jämför hundförsäkring är att även ta personlig kontakt med några av dom försäkringsbolag som känns mest intressanta. Några frågor att ställa kan till exempel vara:

 • Vad ingår?
 • Hur mycket kostar det?
 • Vad kan dom erbjuda som andra inte kan?

Genom personlig kontakt är det ofta lättare att bilda sig en uppfattning, både vad gäller själva försäkringen men också kring vilken service företaget erbjuder. För den som känner sig osäker kring allt som har med hundförsäkringar att göra går det dessutom att få hjälp och råd från dom som faktiskt jobbar med det.
Att jämföra hundförsäkring på egen hand tar förvisso lite tid men det kan det vara värt i slutändan – inte minst om hunden skulle råka ut för en olycka eller bli sjuk. Veterinärvård kan bli en dyr historia och det kan vara en enorm skillnad på att betala för hela kalaset ur egen plånbok, jämfört med att ”bara” betala en självrisk.

Fem fritidshus från Husverket

Fritidshus kan köpas i mängder av storlekar, format och prisklasser. Nedan presenteras fem av alternativen från Husverket.se.

Klassisk KRP1.50

Klassisk KRP1.50 är ett fritidshus på 50 kvadratmeter och med ett loft på 14,3 kvadratmeter. Samma modell kan även köpas i andra storlekar.

 • 40 kvadratmeter + 13,2 m
 • 90 kvadratmeter

Dessa panoramamodeller skapar extra mycket ljusinsläpp – och möjlighet till vacker utsikt. Huset har ett rymligt sovrum och på loften kan förvaring eller extrabäddar användas. Går att köpa nyckelfärdigt.

Pulpet P2.90

I likhet med Klassisk KRP finns Pulpet i flera olika storlekar. Exempelvis:

 • Pulpet P2.80 – 81,4 kvadrat
 • Pulpet P2.90 – 90 kvadrat
 • Pulpet P2.70 – 74 kvadrat

Det är ett klassiskt och modernt fritidshus som erbjuder stora och härliga gemskapsytor. Kan både inredas som fritidshus och året runt bostad. Ett karaktäristiskt drag är det pulpettak – vilket även är orsaken till dess namn. Invändigt skapar detta en takhöjd på hela 3,7 meter.

Klassisk K3.95 Fjäll

Ett fritidshus som på flera sätt har utformats för att möta behoven hos fjällturisten. Exempelvis går det att köpa direkt tillsammans med en tomt. Dessutom går det att få bastu, två toaletter, och möjlighet till altan åt flera håll. Med ett förråd i samband med altanen blir det enkelt och säkert att förvara skidorna utomhus.

Klassisk K3. 100 – Större fritidshus

Bland de större fritidshus, som erbjuds av Husverket, finns Klassisk K3. 100. Denna modell är på hela 100 kvadrat – vilket är den största yta som erbjuds av företaget. I likhet med övriga kan det även användas som permanentbostad förutsatt att tillägg väljs så att byggnationen uppfyller dessa krav.
Modellen erbjuds i två olika planlösningar och en rad olika tillägg och valbara exteriöra detaljer. Oavsett planlösning ingår det 3 sovrum och en öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket. Enligt Husverket används Klassisk K3. 100 både till fjällstuga och sommarstuga samt till året runt boende.

Klassisk KRP1. 40 – En mindre modell

Klassisk KRP1.40 är ett designat fritidshus med fokus på ljusinsläpp, utsikt och unik design. Trots sina enbart 40 kvadratmeter upplevs det luftigt. Detta mycket tack vare takkupan som skapa extra ljusinsläpp och ett loft. Då detta är en av de minsta modellerna blir även priset lägre än övriga modeller. Med totalentreprenad kostar det ca 1,2 miljoner. Fler av de modeller som nämns ovan ligger på ett pris på mellan 1,8 och 2,0 miljoner.

Lär dig allt om hundförsäkringar – gör ett bättre val

Vill du lära dig lite mer om försäkringar för husdjur innan du bestämmer dig för att försäkra din hund? Då bör du besöka en sajt som kan lära dig allt om hundförsäkringar. Genom att göra detta kan du tillskansa dig allt den information som krävs för att lära dig mer om försäkringar för hundar.

För du kanske tänker att det bara är att teckna första bästa försäkring för din lilla hund. Så är dock inte fallet, och när du läser igenom texten nedan kommer du förstå varför!

Därför är det bättre att kunna allt om hundförsäkringar

Det finns en hel del information som du bör tillgodogöra dig innan du tecknar en försäkring för din hund. När du läser på och lär dig allt om hundförsäkringar kommer du bland annat få upp ögonen för att:

 • Du kan få rabatt om du försäkrar flera husdjur. Många försäkringsbolag erbjuder dig ett rabatterat pris om du samlar flera husdjursförsäkringar hos dem. Så om du har fler än en hund kan du ofta få en bättre deal om du väljer ett och samma försäkringsbolag. Med tanke på att allt fler svenskar har flera hundar eller andra husdjur i samma hushåll är detta värt att känna till.
 • Försäkringspremien ofta beräknas individuellt. Kostnaden för en husdjursförsäkring är ofta individuell och beräknas utifrån en rad olika faktorer. Några exempel på sådana är ditt husdjurs ras, ålder och hälsa. Ibland kan priset också variera lite grann beroende på var i landet du bor samt ett antal ytterligare faktorer. Försäkringsbolagen avslöjar dock ogärna de exakta algoritmerna för beräkningen av försäkringskostnaden. Men om du lär dig allt om hundförsäkringar kan du ofta få en lite bättre fingerkänsla för vilka faktorer som är viktigast.
 • Det finns flera olika sorters försäkringar och villkor. En hundförsäkring är såklart en försäkring för din hund. Men visste du att dessa försäkringar kan utformas på flera olika sätt? Villkoren skiljer sig nämligen åt en hel del beroende på vilket försäkringsbolag och vilken försäkring du väljer. Till exempel ingår även läkemedel och liknande i vissa husdjursförsäkringar medan de inte gör detta i andra.

Olika material på iPhone se skal

Det finns många fördelar med att skydda sin mobil med ett skal – till exempel så är det både praktiskt och snyggt. Det kan dessutom förändra hela utseendet på telefonen om det finns något som passar för alla smaker. Nedan följer några exempel på vad iPhone se skal kan vara gjorda av, samt kort info om just dom olika materialen.

iPhone se skal i silikon

För den som letar efter ett mjukt iPhone se skal är ett av silikon ett bra alternativ. Materialet är inte bara mjukt utan också väldigt följsamt och flexibelt, vilket gör det enkelt att trä av och på mobilen. Det mjuka materialet gör även att hårda stötar dämpas bra, vilket skyddar telefonen vid fall.

Silikon är hållbart och blir inte repigt eftersom det är mjukt och det går heller inte sönder eller spricker om telefonen skulle falla i marken. En annan fördel med silikon är att det är ”halkfritt” och ger ett bra grepp.

Hårdplast

iPhone se skal i hårdplast är designade efter mobilens form och storlek och sitter på telefonens baksida, som handen i handsken. Dessa finns att hitta i många olika färger och med många olika mönster och passar fint som en slags dekoration på mobilen.

Givetvis ger även skal av hårdplast ett bra skydd men kan lätt repas och i värsta fall spricka. Men å andra sidan är det bättre att skalet repas och går sönder, än att själva telefonen gör det.

Andra material

iPhone se skal finns alltså att hitta i både silikon och hårdplast men det finns även andra material att tillgå:

 • Metall
 • Akryl
 • Läder

Vilket material är bäst?

Vilket material bör då väljas på ett iPhone se skal och vilket är bäst? Det enkla svart är att det inte finns något rätt och fel då alla material har olika egenskaper och därmed olika för, – och nackdelar.

Vad som kan vara värt att tänka på är att olika material har olika prisklass men har inte priset någon större betydelse så är det bara att välja och vraka. En del går enbart på utseende medan andra kollar på andra saker, så som mer praktiska detaljer som kan finnas på en del modeller.

Påskägg som levereras till företag

Att beställa godis inför påsken är en garanterad stämningshöjare på arbetsplatsen, och det kan knappast bli enklare. Bestäm bara hur stora äggen ska vara, och beställ rätt antal så att alla på företaget får sitt påskägg, och sedan är det bara att invänta leverans — inget krångel och pill med att välja och sortera för att alla ska få likadan blandning i ägget. Man kan förstås också välja att beställa ett eller flera större ägg som ställs på gemensamma ytor, t.ex. bordet i fikarummet eller i receptionen, för att skapa en samlingsplats för kollegerna och ge lite extra energi inför påskhelgen. Dessutom klassas påskgodiset som en förfriskning på arbetsplatsen, vilket gör att det är avdragsgillt.

Att ge bort påskägg till företagets kunder och partners

Det är som sagt alltid uppskattat med påskägg, och att ge bort ett ägg fyllt med smaskigt godis till sina kunder är en trevlig och omtänksam gest som kan stärka relationen företagen emellan. Till skillnad från påskägg som delas ut på det egna företaget är det dock inte avdragsgillt att ge denna gåva enligt Skatteverkets klassificering, men trots det är det en enkel och kostnadseffektiv present till en kund eller affärspartner som man vill stärka firmans band till. Påskhälsningen kan med fördel kompletteras med ett fint kort som kan skickas med ägget.

Tre olika populära påskägg

 • Mest populärt bland beställarna är att köpa chokladägg som är fyllt till bredden med individuellt inslagna chokladbitar av olika slag. Innehållet sträcker sig från t.ex. dumlekolor och mjölkchoklad till klassiska fyllda mini-påskägg i folie. Detta ägg är också toppen att beställa i storformat för att ställa på fikabordet eftersom de inslagna bitarna håller sig fräscha trots att olika personer tar för sig av godiset.
 • En annan favorit är lösgodisblandningar som kan innehålla allt från gelégodis till skum och lakrits — och förstås även choklad. Denna blandningen har något för alla och är perfekt om ägget ska delas av många, antingen på arbetsplatsen eller efter påskmiddagen.
 • Klassiskt påskgodis innebär för många påskskum och chokladägg, så för att ge bort ett riktigt säsongsbetonat påskägg kan denna mix vara ett bra alternativ.

Här är fördelarna med att investera i en fastighetsbox

En fastighetsbox är en slags postlåda, vanligt förekommande i bostads, – och hyresrättshus med flera bostäder i samma fastighet. Varje boende har ett eget postfack och faktum är att det finns många fördelar med detta. Fastighetsboxar är numera nästan alltid standard vid nybyggnationer och det är vanligt att låta montera postfacken även i äldre fastigheter. Läs mer om fördelarna nedan.

Så söker ni en fastighetsbox utomhus eller inomhus så skall ni kontakta citypro.se

Boenden kan ta emot större försändelser

En av dom stora fördelarna med en fastighetsbox i stället för vanliga brevinkast är att postfacken är rymliga. Det gör att boenden kan ta emot större försändelser. Små och medelstora paket får lätt plats i ett postfack men går knappast att få in genom ett brevinkast, som i princip bara rymmer höjden av ett par brev.

En del modeller har dessutom, utöver dom privata facken, även ett större fack för ännu större försändelser. Den som står som mottagare på paketet får då nyckeln till det stora facket i sitt privata fack, och kan låsa upp för att plocka ut paketet.

Boenden i fastigheten kan alltså få sina leveranser direkt hem, i stället för att behöva hämta ut försändelserna hos olika ombud, något som tycks vara väldigt uppskattat.

En fastighetsbox ger arbetsmiljö för brevbäraren

Med en fastighetsbox ges även brevbäraren en bättre arbetsmiljö. Att springa upp och ned för hundratals trappor varje dag för att dela ut post genom brevinkast är en stor arbetsbelastning och kan ge slitningar i både knän, axlar och andra delar av kroppen. Dessutom föreligger en viss olycksrisk – med högt tempo och tung ”packning” är det lätt hänt att falla eller halka och därmed göra sig ordentligt illa.

Med en box belägen på markplan behövs inte längre något springande i trapporna, någon som dessutom gör brevbärarens arbete mer tidseffektivt.

Ger möjlighet till säkerhetsdörrar utan brevinkast

Med dessa i husets entré behövs inte längre några brevinkast i dörrarna. Det ger möjlighet till att byta till säkerhetsdörrar, vilket i sin tur bidrar till flera fördelar:

 • Minskad risk för inbrott
 • Dämpar ljud och buller från trappuppgången
 • Står emot rök och eldsflammor bättre

Vid installation av säkerhetsdörrar utan brevinkast samt fastighetsboxar med postfack är det vanligt att man även monterar en tidningshållare utanför varje dörr, så att boenden får tidningen levererad till dörren precis som vanligt.

Omsorgsbemanning via bemanningsföretag säkerställer bemanningen

Är du representant för ett företag som är verksamt inom omsorgen? Då vet du hur tufft det kan vara att försöka säkerställa bemanningen. Det är inte alltid så lätt att hitta rätt person för jobbet i rätt ögonblick. Men med hjälp av omsorgsbemanning kan du snabbt och enkelt få tillgång till kompetent personal när denna krävs.

Några exempel på de yrkesgrupper som kan kallas in på detta sätt är:

 • läkare
 • sjuksköterskor
 • socionomer
 • arbetsterapeuter
 • fysioterapeuter

Därmed behöver du aldrig oroa dig för att det ska uppstå varaktiga luckor i bemanningen. När behovet uppstår behöver du bara kontakta ditt bemanningsföretag. Detta oavsett om du är i behov av att ta in konsulter för tillfälliga arbetstoppar eller som en lite mer långsiktig lösning.

Kvalitetssäkrad och ansvarsfull omsorgsbemanning är att föredra

Som du säkert känner till varierar de olika bemanningsföretag när det kommer till faktorer såsom kvalitet och ansvarstagande. Men det betyder inte att det inte går att få tag på kvalitetssäkrad och ansvarsfull omsorgsbemanning. Tvärtom finns det faktiskt bemanningsbolag som specialiserar sig på att tillhandahålla just sådan som en tjänst. Men vad menar vi då med att denna bemanning är ansvarsfull och kvalitetssäkrad?

Vad vi syftar på är att de bemanningsföretag som specialiserar sig på omsorgsbemanning säkerställer att den håller en vis kvalitet. Dessutom är den ansvarsfull. Bemanningsbolaget ifråga tar helt enkelt det fulla ansvaret för sin verksamhet. Och vad gäller kvaliteten är den såklart ett viktigt ledord, kanske rent av det allra viktigaste. Därmed genomsyrar kvaliteten hela bemanningsbolagets verksamhet. De nöjer sig inte med kvantitet utan fokuserar istället på kvalitet framför allt annat.

Därför uppskattas de av vårdgivare och omsorgsföretag av olika slag. Detta då de kan tillhandahålla bemanning inom vård och omsorg – bemanning som alltså är ansvarsfull och kvalitetssäkrad.

Så enkelt och smidigt kan du lösa bemanningen inom omsorgen

För att komma igång och ta in läkare, sjuksköterskor, socionomer, arbetsterapeuter eller fysioterapeuter behöver du bara ta en kontakt. Kontakten leder till att bemanningsföretaget informerar dig om sin modell och deras sätt att arbeta. Du får såklart möjlighet att ställa frågor och berätta om ditt specifika behov av omsorgspersonal. Bemanningsbolaget ser sedan till att skräddarsy en lösning tillsammans med dig. Svårare än så är det faktiskt inte att lösa bemanningen idag!

Surfa säkert med onlinelistan

Förbättra upplevelsen genom att välja bättre sajter att surfa på. En uppsjö alternativ gällande surftips finns här. Det finns olika sätt att sålla agnarna från vetet bland hemsidor, men ett av dem är att använda sig av onlinelistan, som granskar och godkänner hemsidor innan de läggs till i samlingen. För att få vara med på onlinelistan krävs det att hemsidans upphovsman aktivt väljer att bli certifierad, vilket är en process som görs varje år för att garantera kvalitén på innehållet. För den som söker information om t.ex. första världskriget, hundvalpar eller akutmedicin är detta alltså ett sätt att hamna på en tillförlitlig sajt om ämnet. Verifieringsprocessen kräver bland annat att hemsidan inte innehåller något kränkande eller kriminellt innehåll och att det finns en aktiv kontaktperson som är ansvarig för sajten.

Fyra tips för tryggt surfande

 • Använd alltid ett bra virusskydd och en pop-up-blockerare; två ganska självklara produkter för de flesta som surfar på nätet idag. Dock är de väldigt effektiva för att förhindra angrepp av virusprogram, och sparar därmed användaren mycket energi och möda.
 • Var källkritisk mot information och meddelanden som skickas från hemsidan. Är det rimligt att informationen stämmer, eller är det mer troligt att någon försöker sprida desinformation för sin egen vinning?
 • Många virus sprids idag via sociala medier och ser då ut som länkar som skickas från en av användarens kontakter. Klicka därför inte på länkar som skickats utan att efterfrågas. Det är ofta virus som är besvärliga att bli av med.
 • Spara alltid inloggningsuppgifter, lösenord och liknande personlig information på ett säkert sätt och dela dem aldrig med utomstående. Lägg lösenorden på minnet, eller anteckna dem med en kod så att inte vem som helst kan hitta och använda dem. Se också till att välja säkra lösenord och att byta ut dem med jämna mellanrum.

Hitta nya intressen och låt nyfikenheten spira

Tack vare internets ingång i var mans hem har människor över hela världen större möjligheter än någonsin tidigare att förkovra sig i all möjlig information. Detta innebär också att det finns oändligt med möjligheter att hitta information om det man intresserar sig för. Använd ett kritiskt förhållningssätt och virusskydd, så återstår endast att låta nyfikenheten spira.

Vanliga frågor om stambyte

Det kan vara svårt att förstå sig på hur ett stambyte går till och som boende i en fastighet är det vanligt att det uppstår många frågor inför ett byte. Nedan följer några av dom vanligaste frågor kring just stambyten, med tillhörande svar från en konsultfirma i Stockholm, som arbetar inom området.

En BRF i Stockholm som ska göra stambyte – kan jag bo kvar?

Ja, det går absolut att bo kvar i sin bostad under tiden som ett stambyte genomförs men det kan vara en idé att se sig om efter ett tillfälligt boende om man oroar sig för att bli störd. En del bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Stockholm erbjuder dom boende ett tillfälligt hem under arbetet men har egentligen ingen skyldighet att göra det. För lugn och ro kan man kanske bo hos en vän eller familjemedlem under tiden, om man inte vill lägga pengar på hotell eller liknande. Vill man bo kvar hemma får man räkna med:

 • Hantverkare som kommer och går
 • Damm och stök
 • Buller och höga ljus

Hur lång tid tar ett stambyte?

Ett stambyte i Stockholm tar lika lång tid att utföra som på vilken annan plats som helst. Det är dock svårt att ange en exakt tidsåtgång eftersom flera saker påverkar, bland annat fastighetens storlek. Dessvärre tar det nästintill alltid minst ett par veckor, så man bör räkna med en del stök under tiden som arbetet pågår.

Hur gör man om man behöver gå på toaletten eller duscha?

Vattnet till den egna toaletten och duschen i en fastighet som genomgår ett stambyte kommer vara avstängt under stora delar av arbetets gång. Däremot brukar man ställa upp provisoriska toaletter och duschar i nära anslutning till fastigheten så att alla boenden ska ha tillgång till det.

Får man välja hur badrummet ska se ut i samband med ett stambyte?

Ja och nej. Vanligen gäller ett standardutförande på dom nya badrummen efter ett stambyte men många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Stockholm låter boenden göra extra tillval om så önskas. Bra att känna till är dock att det är något man får bekosta ur egen ficka och det är inte säkert att man får göra helt som man vill, även om man kan tänka sig att betala för det själv.

Interim redovisningschef– för att redovisningen ska vara korrekt

Det är otroligt viktigt att redovisningen görs enligt lagarna. För ett nytt företag kan det vara klurigt att komma i gång och veta hur allt ska hanteras. Det är också vanligt att företag som växer eller blir koncerner behöver redovisa på ett annat sätt vilket blir svårt för befintlig personal att hantera. En interim redovisningschef kan vara lösningen.

Förvissa sig om korrekt redovisning

En redovisningschef fördelar, leder och kvalitetssäkrar arbetet på en redovisningsavdelning. Chefen har ansvar över gruppen och att redovisningen görs enligt lagarna. All rapportering, kontakt med myndigheter, revisorer och skatterådgivare hanterar en redovisningschef. Redovisningschefen har ett övergripande ansvar för rapportering av skatter och moms.

 • En redovisningschef måste vara trygg i sin kompetens.
 • Chefen måste vara strukturerad, analytisk, noggrann, kommunikativ och vara en bra ledare.
 • Förändringsarbete ska vara skrämmande eller vara ett problem.

Interim redovisningschef

En interim redovisningschef arbetar på uppdragsbasis och går att anställa vid behov. För att arbeta som en interim krävs det att man har spetskompetens och bred erfarenhet. Beroende på vad företaget har för behov finns det interimschefer som har hög kompetens inom koncernredovisning eller är specialiserade för mindre bolag. En interim redovisningschef måste förutom att ha god kunskap inom branschen även kunna leda gruppen och vara socialt kompetent. Interimsföretaget Brightmill har flera år av framgångar bakom sig inom interimsförmedling.

Att kliva in på en ny arbetsplats

När en interimschef börjar arbeta på en ny arbetsplats är det underlättande om uppdragsgivaren har satt upp tydliga mål på vad som ska nås under uppdragstiden. När konsulten börjar får den veta vem denne ska rapportera till vilket är en avgörande början på kommunikationen. För att det inte ska bli några missförstånd och att rätt dokument hamnar på rätt plats krävs det att det klargörs vilka som är kontaktpersonerna i ledningsgruppen. Detta samarbete är viktigt för att kunna bolla idéer och rapportera när man hittat brister i processen. Ibland saknas arbetsrutiner för att säkerställa kvaliteten, eller exempelvis att man arbetar i dåliga system som försvårar processen. Interimschefen måste kunna ha mandat för att lätt gå in och ändra detta för att arbetet ska flyta på smidigt. Ibland är det känsligt att komma in som ny och ha mycket åsikter, men med rätt kommunikation är det inte ett långvarigt problem.

Varför behöver man genomföra stambyte?

Ett stambyte innebär ett stort ingrepp i fastigheten och både som boende och fastighetsägare är det inte alltid självklart varför detta måste göras. Inte heller hur ofta det behöver genomföras eller om det möjligen finns andra alternativ är det alla som vet om. Läs mer om varför man behöver byta stammarna och annan bra information kring ämnet nedan.

Varför stambyte?

Varför är det egentligen så viktigt att genomföra ett stambyte? Det är en fråga som säkert ganska många ställer sig och det finns säkert även dom som struntar i det, för att det känns besvärligt, dyrt och kanske till och med onödigt. Besvärligt och dyrt är det absolut men onödigt är det inte, eftersom gamla rör och ledningar kan göra stor skada på en fastighet. Om rören brister eller står under en lång tid med läckage kan fastigheten drabbas av svåra vatten, – och fuktskador – vilket i sin tur kommer att bli ännu mer besvärligt och dyrt.

Varför det är viktigt med stambyte är alltså egentligen av den enkla anledningen. Gamla rör och ledningar kan dessutom ge andra problem, så som återkommande stopp och liknande.

Hur ofta?

Hur ofta behöver man då genomföra ett stambyte, och hur vet man att det börjar bli dags? Det finns lite olika bud på hur lång livslängd stammarna har – en del säger 30-35 år och andra så mycket som 60 år. Det beror lite på vilket material dom är gjorda av och när det gjordes senast, då nyare metoder och material kan ge en längre hållbarhet.

Vet man att det har gått minst 30 år kan det vara värt att utföra en besiktning för att kontrollera skicket. Ser det bra ut kanske man kan vänta i 10 år till. Det finns även några tecken som kan indikera på att det är dags:

 • Återkommande stopp
 • Läckage

Reparera i stället för att byta ut

Det finns faktiskt ett alternativ till stambyte som går snabbare och enklare att genomföra, samt att det är betydligt billigare. Det är en relativt ny metod som kallas för relining och innebär att man reparerar rören i stället för att byta ut dom.

Varför väljer då inte alla detta, i stället för att byta stammarna? Dels för att det är relativt nytt och okänt, dels för att det inte ersätter ett byte. Genom att reparera rören kan man öka livslängden med ganska många år, vilket gör det till en bra tillfällig lösning. Ett regelrätt stambyte kommer dock vara nödvändigt förr eller senare.

Jämför omdömen av bredband – moderna bredbandslösningar

Idag är det svårt att föreställa sig en värld utan internet. Människor jobbar, håller kontakten, utbildar sig och uttrycker sig med hjälp av internet. För att inte tala om all underhållning som finns ett knapptryck bort. Därför är ett snabbt och stabilt bredband viktigt för de allra flesta människor, och teknikutvecklingen går framåt i en rasande takt. Aldrig tidigare har alternativen varit så bra. Förutom blixtsnabb uppkoppling via fiber kan idag mobila bredband vara en smidig lösning för den som är på resande fot eller bor i ett område som ännu inte har fått fibernät. En något äldre, men fortfarande konkurrenskraftig lösning, är bredband via kabeltv-infrastrukturen som finns i många byggnader. Att jämföra och bevaka diverse omdömen av bredband ökar förutsättningarna att få någonting bra.

Tre skäl att jämföra bredband och omdömen

 • Det är otroligt störigt när bredbandet inte fungerar stabilt, och oftast sker eventuella fel när man behöver sin uppkoppling som bäst. Att jämföra prestandan hos de olika bredbandsleverantörerna är ett bra sätt att undvika framtida irritation, och sparar både tid och energi framöver.
 • Att ta del av experters och även andra kunders omdömen är ett bra sätt att få en känsla för leverantören. Hur fungerar t.ex. deras support? Verkar deras tjänst vara tillräckligt snabb och stabil i området? På så sätt blir det lättare att välja rätt.
 • Den tekniska utvecklingen går väldigt fort, och därför är det värt att då och då kritiskt granska sin bredbandsleveratör. Att byta leverantör är inte särskilt svårt, däremot är det bra att hålla koll på eventuella bindningstider hos leverantören, så att man inte blir stående med dubbla kostnader för internet en period.

Olika bredband för privatpersoner och företag

Beroende på om ett bredband ska användas privat eller professionellt ställs förstås olika krav. Även om det är tråkigt att sitta i soffan och vänta när filmen buffrar så är det ju ingen katastrof. Om däremot ett viktigt möte fryser helt plötsligt är det inte lika roligt att vara företagare. En bra bredbandslösning för företag innebär oftast en större kapacitet än vad privatpersoner behöver, och i regel är det en god idé att ha ett serviceavtal med bredbandsleverantören, så att eventuella fel avhjälps snabbast möjligt. Det kostar trots allt en slant att ha en arbetsplats stillastående på grund av dåligt internet.

Fakta om Kvalitetsflytt – En flyttfirma i Malmö

Kvalitetsflytt är en större flyttfirma som är verksam i Malmö. Så här presenterar företaget verksamheten på kvalitetsflytt.se.

”Allomfattande tjänster”

En konkurrensfördel, som Kvalitetsflytt är noga med att lyfta fram, är dess stora utbud av tjänster. Det är även en av de punkter som skiljer företaget från många andra flytt- och städföretag i Malmö. Företaget har som mål att kunna erbjuda ”allomfattande tjänster” till privatpersoner och företag som behöver hjälp vid en flytt. Kunderna ska kunna kontakta denna flyttfirma för att få en helhetslösning från planering och packning till uppackning och montering.

 • Packhjälp – Bokas främst av företag men även privatpersoner som vill underlätta flytten
 • Demontering – Hyllor, skrivbord, byråer… Företaget monterar ner det som ska flyttas
 • Flytt & Transport – Den tjänst som primärt förknippas med en flyttfirma
 • Montering – När allt är på plats kan erfaren personal skruva ihop möbler m.m.
 • Magasinering – När allt inte får plats – eller under en period mellan två boenden
 • Flyttstädning – Få städningen utförd och lägg fokus på nya boendet

Kostnadsfri besiktning inför offert och arbete

Kvalitetsflytt anser att varje flytt är unik. Därmed går det inte heller att sätta ett pris utan att ha sett förutsättningarna. Efter kontakt med företaget bokas en tid in då de kommer till bostaden (i Malmö eller andra städer där de har verksamhet) för att se på vad som ska flyttas, förutsättningar i bostaden och vilka tjänster som önskas bokas. Detta sker kostnadsfritt och innebär att företaget kan ge en offert och planera det eventuella kommande arbetet.

Specialister på tunga lyft

Så kallade ”tunga lyft” bör enbart ske av utbildad personal som har specialkompetens och rätt utrustning. Det kan exempelvis gälla lyft av ett större piano, möbel eller kassaskåp. En del kunder väljer att genomföra sin flytt själv men bokar hjälp med de tyngre lyften från en flyttfirma med just den kompetensen. På detta sätt kan kunden hålla nere den totala kostnaden för flytten.

Bara en flyttfirma – av många i Malmö

Kvalitetsflytt är enbart en av många flyttfirmor i Malmö. Många mindre företag erbjuder enbart flytt- eller städhjälp men det finns även större företag som erbjuder helhetslösningar. Som kund är det alltid viktigt att kontakta flera företag för att be om offert inför en större flytt. Undersökningar visar att det är stor skillnad i pris!