Om du vill få ut mer effekt av din motor och spara din ekonomi kan det vara en god idé att genomföra en motoroptimering. Genom att optimera motorn utnyttjar du din motors fulla kapacitet och effektiviserar din bränsleekonomi. Ett bra sätt att spara pengar och skona miljön. Dessutom får du det bästa ut från din bil.

Motoroptimering handlar inte bara om att få bilen att gå snabbare utan det handlar framförallt om att få motorn att prestera bättre. En motor som presterar utifrån sin fulla kapacitet gör att du får en effektivare körning med lägre bränsleförbrukning. Och vem vill inte spara in på bränslet? Om du kör långa sträckor handlar det om mycket pengar. En motoroptimering kan innebära 5-15 % i minskad bränsleanvändning. Minskad bränsleanvändning är ju även bättre för klimat och miljö så det är ännu en anledning att göra en motoroptimering på din bil.

Nå motorns fulla potential

Det handlar alltså om att få fram motorns fulla potential, något som de flesta med en bil vill ha. Med motorprogrammering får du ut mer effekt av din motor. De flesta firmor som erbjuder motoroptimering kan garantera att din bil inte skadas i processen. Varje motor eller bil har sina specifika egenskaper så därför måste en motoroptimering vara anpassad för just de enskilda och specifika egenskaperna hos din bil. Motoroptimering kan handla om bränsletryck eller tajming av insprutningsmotorer, men det kan också handla om att justera bränslemängd eller fartspärrar. En faktor som spelar stol roll för effektiviteten i din körning är vridmomentet. En motoroptimering ger generellt 10-40 procent mer vridmoment och därmed mer effekt. En enkel åtgärd för känslan av en nyare bil.

Följer lagar och regler

Motoroptimering kan göra på sportbilar där man vill få ut mer fart men det är lika användbart för den vanliga familjebilen. De flesta firmor som sysslar med motoroptimering har full koll på regelverket kring detta och kan optimera din bil på ett sätt som inte strider mot lagar och regler. Självklart utför de även processen på ett säkert sätt så att din bil inte tar skada under arbetet.

Optimera din motor och få ut mer av bilen