Bor ni i Stockholm? Känner ni båda att relationen går nerför och att ni bråkar betydligt mer än vanligt? Många par har svårt att reda ut sina duster och bråk på egen hand, särskilt när man argumenterat om samma saker om och om igen. Ni kanske har kört fast helt enkelt. I Stockholm finns dock utmärkt parterapi att få hjälp av. Terapi för par är bra för er som bråkar om samma saker, som upplever att partnern inte lyssnar eller där det finns andra typer av psykiska eller fysiska problem. Kanske har någon av parterna gett upp och känner inte längre att han eller hon orkar jobba med relationen. Ibland finns det inget att göra än att helt enkelt gå skilda vägar. Men om ni båda känner att det fortfarande finns något värt att kämpa för kan parterapi vara er räddning. Bor ni i Stockholm finns det många alternativ.

Hur vet vi när vi ska söka parterapi?

Det finns flera varningsklockor som bör flagga för er om att ni bör söka hjälp. Några av dessa är att ni inte längre pratar med varandra, ni fortsätter att bråka och tjafsa om samma saker eller när ni känner er ledsna över att ens tänka på er relation. Terapeuter som är specialiserade inom parrelationer kan hjälpa par att återfå sin passion och gnista, trots att den verkar vara borta. Det kan ta tid och mycket jobb, men det finns många sätt att jobba vidare på en relation, även fast man vuxit isär på olika sätt.

Olika sorters parterapi i Stockholm

Det finns flera typer av terapi för par, bland annat emotionellt fokuserad parterapi. Detta är en sorts terapi där man ska försöka öka förståelsen för varandra, både när det kommer till varandras behov samt känslor. En annan variant är Integrativ beteendeterapi för par. Här jobbar man också med känslor men mer med acceptans. Man ska lära sig att leva med varandra trots olikheter. 

För att hitta rätt terapeut kan en väg vara att fråga bekanta om rekommendationer eller söka online om man vill hålla sitt sökande mer privat. Försök dock hitta någon som ni båda trivs med, för att känna er bekväma i sessionerna.

Samtalskontakter i Stockholm