Det finns många fördelar med att skydda sin mobil med ett skal – till exempel så är det både praktiskt och snyggt. Det kan dessutom förändra hela utseendet på telefonen om det finns något som passar för alla smaker. Nedan följer några exempel på vad iPhone se skal kan vara gjorda av, samt kort info om just dom olika materialen.

iPhone se skal i silikon

För den som letar efter ett mjukt iPhone se skal är ett av silikon ett bra alternativ. Materialet är inte bara mjukt utan också väldigt följsamt och flexibelt, vilket gör det enkelt att trä av och på mobilen. Det mjuka materialet gör även att hårda stötar dämpas bra, vilket skyddar telefonen vid fall.

Silikon är hållbart och blir inte repigt eftersom det är mjukt och det går heller inte sönder eller spricker om telefonen skulle falla i marken. En annan fördel med silikon är att det är ”halkfritt” och ger ett bra grepp.

Hårdplast

iPhone se skal i hårdplast är designade efter mobilens form och storlek och sitter på telefonens baksida, som handen i handsken. Dessa finns att hitta i många olika färger och med många olika mönster och passar fint som en slags dekoration på mobilen.

Givetvis ger även skal av hårdplast ett bra skydd men kan lätt repas och i värsta fall spricka. Men å andra sidan är det bättre att skalet repas och går sönder, än att själva telefonen gör det.

Andra material

iPhone se skal finns alltså att hitta i både silikon och hårdplast men det finns även andra material att tillgå:

  • Metall
  • Akryl
  • Läder

Vilket material är bäst?

Vilket material bör då väljas på ett iPhone se skal och vilket är bäst? Det enkla svart är att det inte finns något rätt och fel då alla material har olika egenskaper och därmed olika för, – och nackdelar.

Vad som kan vara värt att tänka på är att olika material har olika prisklass men har inte priset någon större betydelse så är det bara att välja och vraka. En del går enbart på utseende medan andra kollar på andra saker, så som mer praktiska detaljer som kan finnas på en del modeller.

Olika material på iPhone se skal