En fastighetsbox är en slags postlåda, vanligt förekommande i bostads, – och hyresrättshus med flera bostäder i samma fastighet. Varje boende har ett eget postfack och faktum är att det finns många fördelar med detta. Fastighetsboxar är numera nästan alltid standard vid nybyggnationer och det är vanligt att låta montera postfacken även i äldre fastigheter. Läs mer om fördelarna nedan.

Så söker ni en fastighetsbox utomhus eller inomhus så skall ni kontakta citypro.se

Boenden kan ta emot större försändelser

En av dom stora fördelarna med en fastighetsbox i stället för vanliga brevinkast är att postfacken är rymliga. Det gör att boenden kan ta emot större försändelser. Små och medelstora paket får lätt plats i ett postfack men går knappast att få in genom ett brevinkast, som i princip bara rymmer höjden av ett par brev.

En del modeller har dessutom, utöver dom privata facken, även ett större fack för ännu större försändelser. Den som står som mottagare på paketet får då nyckeln till det stora facket i sitt privata fack, och kan låsa upp för att plocka ut paketet.

Boenden i fastigheten kan alltså få sina leveranser direkt hem, i stället för att behöva hämta ut försändelserna hos olika ombud, något som tycks vara väldigt uppskattat.

En fastighetsbox ger arbetsmiljö för brevbäraren

Med en fastighetsbox ges även brevbäraren en bättre arbetsmiljö. Att springa upp och ned för hundratals trappor varje dag för att dela ut post genom brevinkast är en stor arbetsbelastning och kan ge slitningar i både knän, axlar och andra delar av kroppen. Dessutom föreligger en viss olycksrisk – med högt tempo och tung ”packning” är det lätt hänt att falla eller halka och därmed göra sig ordentligt illa.

Med en box belägen på markplan behövs inte längre något springande i trapporna, någon som dessutom gör brevbärarens arbete mer tidseffektivt.

Ger möjlighet till säkerhetsdörrar utan brevinkast

Med dessa i husets entré behövs inte längre några brevinkast i dörrarna. Det ger möjlighet till att byta till säkerhetsdörrar, vilket i sin tur bidrar till flera fördelar:

  • Minskad risk för inbrott
  • Dämpar ljud och buller från trappuppgången
  • Står emot rök och eldsflammor bättre

Vid installation av säkerhetsdörrar utan brevinkast samt fastighetsboxar med postfack är det vanligt att man även monterar en tidningshållare utanför varje dörr, så att boenden får tidningen levererad till dörren precis som vanligt.

Här är fördelarna med att investera i en fastighetsbox