Fritidshus kan köpas i mängder av storlekar, format och prisklasser. Nedan presenteras fem av alternativen från Husverket.se.

Klassisk KRP1.50

Klassisk KRP1.50 är ett fritidshus på 50 kvadratmeter och med ett loft på 14,3 kvadratmeter. Samma modell kan även köpas i andra storlekar.

  • 40 kvadratmeter + 13,2 m
  • 90 kvadratmeter

Dessa panoramamodeller skapar extra mycket ljusinsläpp – och möjlighet till vacker utsikt. Huset har ett rymligt sovrum och på loften kan förvaring eller extrabäddar användas. Går att köpa nyckelfärdigt.

Pulpet P2.90

I likhet med Klassisk KRP finns Pulpet i flera olika storlekar. Exempelvis:

  • Pulpet P2.80 – 81,4 kvadrat
  • Pulpet P2.90 – 90 kvadrat
  • Pulpet P2.70 – 74 kvadrat

Det är ett klassiskt och modernt fritidshus som erbjuder stora och härliga gemskapsytor. Kan både inredas som fritidshus och året runt bostad. Ett karaktäristiskt drag är det pulpettak – vilket även är orsaken till dess namn. Invändigt skapar detta en takhöjd på hela 3,7 meter.

Klassisk K3.95 Fjäll

Ett fritidshus som på flera sätt har utformats för att möta behoven hos fjällturisten. Exempelvis går det att köpa direkt tillsammans med en tomt. Dessutom går det att få bastu, två toaletter, och möjlighet till altan åt flera håll. Med ett förråd i samband med altanen blir det enkelt och säkert att förvara skidorna utomhus.

Klassisk K3. 100 – Större fritidshus

Bland de större fritidshus, som erbjuds av Husverket, finns Klassisk K3. 100. Denna modell är på hela 100 kvadrat – vilket är den största yta som erbjuds av företaget. I likhet med övriga kan det även användas som permanentbostad förutsatt att tillägg väljs så att byggnationen uppfyller dessa krav.
Modellen erbjuds i två olika planlösningar och en rad olika tillägg och valbara exteriöra detaljer. Oavsett planlösning ingår det 3 sovrum och en öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket. Enligt Husverket används Klassisk K3. 100 både till fjällstuga och sommarstuga samt till året runt boende.

Klassisk KRP1. 40 – En mindre modell

Klassisk KRP1.40 är ett designat fritidshus med fokus på ljusinsläpp, utsikt och unik design. Trots sina enbart 40 kvadratmeter upplevs det luftigt. Detta mycket tack vare takkupan som skapa extra ljusinsläpp och ett loft. Då detta är en av de minsta modellerna blir även priset lägre än övriga modeller. Med totalentreprenad kostar det ca 1,2 miljoner. Fler av de modeller som nämns ovan ligger på ett pris på mellan 1,8 och 2,0 miljoner.

Fem fritidshus från Husverket