Anlita hantverkare – så mycket kostar det

Det finns många olika tillfällen då man kan behöva anlita en hantverkare. Något som många funderar kring i dessa lägen är vad det egentligen kostar. Dom allra flesta hantverkare tar betalt per timme men hur mycket kan skilja sig en hel del beroende på vad det är man behöver hjälp med. Det kan även ha betydelse var man bor – till exempel så är priserna ofta högre i Stockholm än i mindre städer. Detta beror inte helt sällan på att efterfrågan är större och att dom helt enkelt kan ta mer betalt på grund av det.

Målare

Det finns gott om målare i dom flesta städer och priset ligger på en ganska jämn nivå sett till storstäder som Stockholm och mindre orter. Snittpriset per timme ligger runt ca 300–400 kronor. Det råder en bra balans mellan tillgång och efterfrågan och därför kan även priset ligga på en jämn och bra nivå.

Rörmokare

Rörmokare är en väldigt efterfrågad roll och det råder stor brist inom yrket. Behöver man anlita en ligger priset mellan ca 450–600 kronor i timmen vilket alltså är ganska högt om man jämför med en målare. Behöver man anlita en rörmokare i Stockholm får man räkna med att betala upp emot 600 kronor i timmen eftersom både bristen och efterfrågan är stor, på stockholmsrörmokare.se kan du rekommenderade företag. I en mindre stad kan man komma undan billigare men det beror till stor del på hur utbudet av verksamma rörmokare ser ut.

Takläggare

Precis som med rörmokare så är takläggarna en av hantverkargrupperna som tar mest betalt för sina arbeten. Även här råder viss brist men det är också ett arbete som medför en viss risk i och med att dom jobbar på höga höjder och i utsatta lägen. För att anlita en takläggare är kostnaderna ofta högre i Stockholm och andra stora städer precis som tidigare nämnda och man kan få betala drygt 650 kronor i timmen för att få ett arbete utfört på sitt tak. I mindre städer kan man hitta en takläggare som tar från 450 kronor i timmen, vilket visar på en ganska tydlig skillnad. Man ska dock veta att en erfaren takläggare i en småstad lika väl också kan ta 650 kronor i timmen tack vare sitt goda rykte.

 

För att säkert veta vad man kommer få betala för olika hantverkartjänster man behöver använda sig av är det säkrast att be om offerter från olika firmor. På så vis kan man jämföra och sedan välja utifrån det.

Anlita hantverkare – så mycket kostar det