Kickoff är ett vanligt inslag inom många företag och Stockholm är en populär stad att hålla till i. Eventet ger ofta en inspirerande nystart för alla deltagare där man dessutom förenar nytta med nöje. Att lyckas kan dock vara lite klurigt, eftersom det är mycket som ska hinnas med och allt ska dessutom klaffa. Nedan följer några bra tips för en lyckad nystart!

Börja planera tidigt

En kickoff håller inte helt sällan på från morgon till kväll, ibland till och med i dagarna två eller mer. Det är därför viktigt att planera noggrant och att börja planera ett bra tag i förväg. När det gäller kickoff i Stockholm finns ett högt tryck på både lokaler och aktiviteter följande punkter bör göras med god marginal:

  • Beställa måltider
  • Boka lokal/plats
  • Skicka ut inbjudningar
  • Förbereda aktivitet

Planerar man att boka in en föreläsare eller liknande bör även detta göras i god tid men viktigast är att man har en plats att hålla till på, mat att mätta magarna med samt att man upplyser deltagarna om dag och tid.

Ha en tydlig agenda

Många tror att en kickoff bara innefattar festligheter och andra roliga saker men så är sällan fallet. En kickoff syftar allt som oftast till att belysa att något nytt ska påbörjas. Det kan vara ett nytt år, en nystart efter semester eller ett sätt att dra igång ett nytt projekt. För att göra det klart och tydligt är det därför smart att sätta upp en tydlig agenda, ett slags schema, över hur dagen kommer att se ut.

Kanske startar den med ett frukostmöte där man presenterar målsättningar, visioner och annat viktigt? Gör en punktlista med dagens agenda som alla kan få tillgång till.

Smarta aktiviteter för kickoff i Stockholm

Dom flesta förknippar som sagt kickoff med roliga aktiviteter – gärna sådant som görs i grupp för att stärka lagandan. Detta är givetvis också en viktig punkt och i Stockholm finns mängder av aktiviteter som passar för just kickoff. Ett hett tips är dock att köpa ett färdigt aktivitetspaket – på så vis blir hela upplevelsen perfekt från början till slut utan att någon i gruppen behöver ansvara för allt.

I ett sådant paket ingår ofta en aktivitet som kan vara alltifrån en häftig tur i RIB-båt till att man ska lösa kluriga uppgifter tillsammans. Därefter avslutas dagen med god mat och dryck på utvald restaurang. Som företagare kan man alltså fokusera på det praktiska med möten, föreläsningar och annat, medan man överlåter jobbet med aktivitet till ett proffs.

3 tips för en lyckad kickoff i Stockholm